Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν. Νικολόπουλος: Σφίγγει η θηλιά, δεν εξυπηρετούνται ληξιπρόθεσμα 64 δισ.

«Περιμένοντας την ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια, κατά 9 δις μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2013, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο την «θηλιά» για τα νοικοκυριά». Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας κατά την διάρκεια εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό «contra channel», επεσήμανε ότι αυξάνεται και μάλιστα ραγδαία ο αριθμός των δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Αυτό συμβαίνει ακόμη και με εκείνους που προσπαθούν να μην περάσει το τρίμηνο, να είναι στο όριο του «κοκκινίσματος». 

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε τονίζοντας: «Το νομοσχέδιο για τα τραπεζικά δάνεια καταδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Απειροελάχιστο ποσοστό οφειλετών θα υπαχθεί στις ρυθμίσεις αυτές, καθώς είναι ζήτημα κοινής λογικής, ότι η σώρευση όλων αυτών των προϋποθέσεων αφήνει εκτός την πλειοψηφία των δανειοληπτών που εκφράζουν την αγανάκτησή τους, δεδομένου ότι οι αυστηροί όροι υπαγωγής, ιδίως μάλιστα ότι τα μέτρα αφορούν σε ενήμερα ενυπόθηκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ, τους στερούν και την τελευταία ελπίδα να φύγουν από το αδιέξοδο.

Δανειολήπτες μάλιστα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας εκφράζουν την έκπληξή τους με τα νέα μέτρα, διερωτώμενοι αφενός πώς είναι δυνατό να μην έχουν καθυστερήσει τις δόσεις τους όταν δε διαθέτουν κανένα απολύτως εισόδημα και αφετέρου πόσο πιθανό είναι να έχουν βρει εργασία μέσα σε 6 μήνες, όταν θα τελειώσει η άτοκη περίοδος χάριτος».

Ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος, κλείνοντας την τοποθέτηση του παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για το μείζον αυτό θέμα : 
«Το ΧΡΙ.Κ.Ε. προτείνει
1. Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 έτη
2. Βελτίωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
3. Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων
4. Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αφουγκραστεί ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας και να προβεί στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων.

 
Top