Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νίκησε με 9-8 την Ιταλία αν και βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο ημίχρονο (4-6)       Δεύτερη νίκη επί της Ιταλίας, και... φαρμακερή, για την εθνική ομάδα ανδρών του πόλο, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.  
Με κορυφαίους σκόρερ τους Φουντούλη και Μουρίκη, που πέτυχαν από δύο τέρματα, η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά πήρε με 9-8 το μικρό τελικό της διοργάνωσης, μαζί και το χάλκινο μετάλλιο. Αργυρός ο Δημητριάδης και η ανδρική ομάδα στα 4Χ100 μικτή.

Είναι το τέταρτο μετάλλιο για την ανδρική ομάδα μας, στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων, και το πανηγύρισαν δεόντως οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά, καθώς έκαναν υπερπροσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο για να "βυθίσουν" τους περίφημους Ιταλούς του Σάντρο Καμπάνα. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 4-6 στο ημίχρονο, αλλά με τρία συνεχόμενα γκολ πήρε "κεφάλι" στο σκορ (7-6), και πέτυχε να διατηρήσει μέχρι τέλους τη διαφορά του ενός γκολ. Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-3, 4-1, 1-1. Τα ελληνικά τέρματα πέτυχαν οι: Μουρίκης 2, Φουντούλης 2, Αφρουδάκης, Δελακάς, Κολόμβος, Γούνας, Μυλωνάκης.
Σ'έναν από τους τελευταίους τελικούς της κολύμβησης, ο Στέφανος Δημητριάδης κάλυψε τα 200 μέτρα πεταλούδα σε 1.57.81 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ενώ έβδομος στην ίδια κούρσα ήταν ο Βαζαίος, με 2.01.21.
Αργυρό μετάλλιο κατακτήθηκε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτή ομαδική, καθώς οι Στέφανος Δημητριάδης, Ανδρέας Βαζαίος, Παναγιώτης Σαμιλίδης και Κρίστιαν Γκολομέεφ σημείωσαν χρόνο 3.40.66 και έμειναν πίσω μόνο από την Ιταλία (3.38.25). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, οι Νόρα Δράκου, Μαρία Μιχαλάκα, Κριστέλ Βουρνά και Θεοδώρα Γιαρένη, με χρόνο 4.08.95, τερμάτισαν τέταρτες.
Στην πάλη, η χώρα μας κατέκτησε ακόμα 4 μετάλλια. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης (66κ.(, ενώ «χάλκινοι» ήταν οι Θεοχάρης Καλανίδης (55κ.), Τιμοφέι Ξενίδης (84κ.) και Χρήστος Νυφαδόπουλος (120κ.).
Αποτυχημένη, αντιθέτως, ήταν και η τρίτη προσπάθεια της ανδρικής εθνικής του χάντμπολ να πετύχει νίκη, καθώς ηττήθηκε καθαρά από την Αίγυπτο με 16-26.

 
Top