Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


 Με πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο δρόμος του Σταυρού χθες Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε από τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου στο Πεντόστρατο και κατέληξε στο λόφο του Εξώμβουργου και συγκεκριμένα στον Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού. 
Κατά την διάρκεια της πορείας μας προς το Ξώμβουργο μελετήθηκαν τα Άγια  Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού διαβάζοντας αναγνώσματα από την Καινή Διαθήκη, σκέψεις για την Περίοδο της Σαρακοστής και της αναμονής του ΠΑΣΧΑ, ενώ κατά την πορεία ακούγονταν ψαλμοί σχετικοί με τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Το Σταυρό  τον σήκωνε ο  κόσμος όπου  σε κάθε στάση γίνονταν εναλλαγή στα πρόσωπα έτσι ώστε να μπορέσουν να τον σηκώσουν όσοι το επιθυμούσαν. 

Σε μια αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά έγινε και η δική μας πορεία προς τον δικό μας Γολγοθά. 

Στην τελετή παρόντες ήταν όλος ο Ιερός κλήρος της Τήνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Παντός Αιγαίου π. Νικολάου,  των δύο ιεροδιακόνων της εκκλησιαστικής μας επαρχίας, του Δημάρχου κ. Κροντηρά Παναγιώτη, του περιφεριακού Συμβούλου κ. Μάνθου Βίλα, του Αντιδημάρχου Τήνου κ. Ζαλώνη Ιωάννη, δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου Τήνου, αλλά και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων των επερχόμενων εκλογών.


Φτάνοντας στο λόφο του Εξωμβούργου η λιτανεία κατέληξε στον Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού όπου ο Σεβασμιότατος μίλησε στους πιστούς και μεταξύ άλλων προέτρεψε τους πιστούς να μετανοήσουν και να εξομολογηθούν έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την μεγάλη Εορτή του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου μας. 

Έτσι μετά από τις παραινέσεις του Σεβασμιοτάτου έγινε ατομική εξομολόγηση από τους παρόντες ιερείς εξομολόγους.


Φωτογραφίες και κείμενο Μάριος Φώσκολος


 
Top