Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με ιδιαίτερη ευλάβεια εορτάστηκε χθες Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 η πανήγυρη της Παναγίας του Ροδαρίου στον  Μητροπολιτικό Ναό στην Ξινάρα της Τήνου, προστάτισσα της τοπικής καθολικής εκκλησίας . 
Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προΐστατο ο  Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατος π. Νικόλαος ενώ ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι Ιερείς της Τήνου.  
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με την πανήγυρη της Παναγίας,  ξεκίνησε το νέο ποιμαντικό έτος. 

Λαϊκοί ανάγνωσαν τα αναγνώσματα της Κυριακής ενώ το Ευαγγέλιο ακούστηκε από τον Ιεροδιάκονο της Αρχιεπισκοπής. Στο κήρυγμα του ο  σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος  κ.κ. Νικόλαος έκανε αναφορά μεταξύ άλλων  στα μηνύματα που παίρνουμε από την σημερινή εορτή, στην Σύνοδο που πραγματοποιείτε αυτές τις μέρες στην Ρώμη με θέμα την οικογένεια, στην λειτουργία και στο έργο που επιτελεί η Κάριτας Νάξου  - Τήνου, στην επιμόρφωση και στην φροντίδα των Νέων, στην επιμόρφωση των μελλονύμφων, τέλος δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα προβλήματα της εποχής μας και στα προβλήματα της οικογένειας που ως θεσμός βάλετε  πανταχόθεν και γίνεται όλο και πιο εύθραυστος με πολλά οδυνηρά αποτελέσματα. 

Κατά το τέλος της τελετής αναγνώσθηκαν οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στις ενορίες της εκκλησιαστικής επαρχίας όπου θα σας ενημερώσουμε σε νεότερη ανάρτηση.

Ευχάριστα γεγονότα περίμεναν τους πιστούς, αφενός η παρουσία της Αδελφής Θηρεσίας που μετά από καιρό ήταν και πάλι κοντά μας και αφετέρου η παρουσία του π. Ρόκκου Ψάλτη όπου σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τον ευχαρίστησε ο Σεβασμιότατος  για την συνεχή παρουσία και προσφορά του ως Βικάριου της Αρχιεπισκοπής, όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική εκκλησία ενώ του δόθηκε και από ένα παιδί μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα αλλά και η ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου. 

Στην Τελετή παρέστησαν ο  Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την πόλη και τα χωριά της Τήνου όπου γέμισαν ασφυκτικά τον καθεδρικό Ναό. 

Στο αρμόνιο ο αγαπητός σε όλους μας κ. Πέτρος Ρήσσος ενώ οι ψαλμοί ακούστηκαν από όλο το εκκλησίασμα.

Την τελετή κάλυψε η τηλεόραση  ”Εξώμβουργο  tv” και τοπικά ηλεκτρονικά μέσα.

Χρόνια Πολλά στις εορταζόμενες, Χρόνια Πολλά στο π. Ρόκκο και στον ιερατικό κλήρο της Αρχιεπισκοπής μας, σε όλους τους παρευρισκόμενους και του χρόνου με Υγεία να είμαστε όλοι και πάλι εκεί!!!

Επιμέλεια κειμένου και φωτογραφιών Μάριος Φώσκολος
















































































 
Top