Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύμφωνα με την έρευνα στην ελληνική διατροφή οφείλεται και το γεγονός ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά μελανώματος από τους Αυστραλούς.   

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στην Αυστραλία. 

Η ομογενής, επικεφαλής της Σχολής Διαιτολογίου και Διατροφής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης, Κάθριν Ιτσιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα πορίσματα της έρευνας και για το γεγονός ότι αυτή η έρευνα λαμβάνεται υπόψη και στον σχεδιασμό της διατροφής των παιδιών.

Εξάλλου, ανάλογη έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή έγινε και από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ και τα πορίσματά της παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο στο Σίδνεϊ.

Όπως εξήγησε η δρ Νίβα Σαφίρα, η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που ταιριάζουν στο πρότυπο της μεσογειακής δατροφής παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

«Η μεσογειακή δίαιτα μας παρέχει μέσα από μία ποικιλία τροφίμων (κραμβοειδή λαχανικά, ντομάτες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή φρούτα, φρέσκα βότανα, κρασί, ελαιόλαδο) πολύτιμα βιοδραστικά μόρια με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που συμμετέχουν στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου του δέρματος» είπε η Δρ. Σαφίρα και πρόσθεσε:

«Η συστηματική κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και βοτάνων καθώς και ψαριών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα δίνει τέτοια προστασία ικανή να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο για την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου. Ενδεικτικά, τα εσπεριδοειδή φρούτα αποτελούν κύριες πηγές β-κρυπτοξανθίνης, τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, και όλα μαζί το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, τα κραμβοειδή και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές σε πολυφαινόλες, ουσίες γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες».









 
Top