Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με την Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης του κοινού, έγινε η έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στον Πύργο και Πάνορμο Τήνου, τη Δευτέρα 10-06-2013.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Τήνου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του έργου LIFE10 ENV/GR/000610, με τίτλο: “ISWM-TINOS: Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής εκτενούς συζήτησης με μέλη της ομάδας έργου) σχετικά με τους στόχους, τον τρόπο συμμετοχής τους στο Έργο και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του. Η παράδοση και παραλαβή του εξοπλισμού (σακούλες πολλαπλών χρήσεων) θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, στις οικίες και τους επαγγελματικούς χώρους των συμμετεχόντων. Στην επόμενη φάση του έργου, με την κατασκευή της μονάδας κομποστοποίησης, θα μοιραστούν ειδικοί καφέ κάδοι και βιοδιασπώμενες σακούλες για την ξεχωριστή διαλογή των βιολογικών αποβλήτων. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ήδη μεγάλη και αναμένεται ενεργή συμμετοχή του, στις δράσεις υλοποίησης του έργου.

Επίσης, ο Δήμαρχος, αφού κάλεσε τους κατοίκους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ενημέρωσε επιπλέον για την εξέλιξη των έργων της χωροθέτησης ΧΥΤΑ, της κατασκευής μονάδας δεματοποιητή και το πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστεί κατά το τρέχον έτος σε όλο το νησί.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Tο smardakito.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Τέλος τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:
mftinos@gmail.com

 
Top