Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ - ΤΗΝΟΥ

Φιλανθρωπική οργάνωση της καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας


Εκ μέρους της Κάριτας Τήνου βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους φίλους της οργάνωσης αλλά και τη τοπική κοινωνία του νησιού μας ότι στις 25 Σεπτεμβρίου απεστάλησαν στην Αθήνα και σε διάφορους φορείς συνολικά 28 μεγάλοι σάκοι ή κούτες με ρουχισμό, 39 πακέτα με καινούρια ζευγάρια υποδημάτων (προσφορά τηνιακής επιχείρησης), παιχνίδια και κουβέρτες. Η αποστολή υλικών και τροφίμων σε οργανώσεις σε Αθήνα και Πάτρα είναι καθιερωμένη διαδικασία τα τελευταία χρόνια αλλά για τη φετινή χρονιά, 2012, αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές της Κάριτας και σε όλους τους ανώνυμους υποστηρικτές της διότι για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας αυτή τη διαδικασία που απαιτεί γενναιόδωρες προσφορές, χρόνο, ενέργεια και καλή συνεργασία.


Στις 18 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές εργάστηκαν με βάρδιες στο χώρο συγκέντρωσης και διανομής ρουχισμού στη Ξινάρα όπου ξεχώρισαν και συσκεύασαν τα είδη, των οποίων ο όγκος ήταν πραγματικά μεγάλος. Σε επόμενη μέρα μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία με τους φορείς στην Αθήνα οι συσκευασίες σφραγίστηκαν, κατανεμήθηκαν και αριθμήθηκαν ανάλογα με τις εκφρασμένες ανάγκες.
Στην οργάνωση «Κάριτας Αθήνας- Προσφυγικό Έργο» (http://www.caritas-athens.gr ) εστάλησαν 9 σακιά ρουχισμού (4 γυναικεία - 3 ανδρικά – 2 παιδικά), 13 πακέτα με υποδήματα (7 γυναικεία – 2 ανδρικά – 4 παιδικά), 2 μεγάλες κούτες με ρόμπες και φουστάνια και μια κούτα με ανδρικές και γυναικείες πιζάμες (οι κούτες αυτές με φροντίδα της Κάριτας Αθήνας θα προωθηθούν κυρίως σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και γηριατρικές κλινικές που έχουν σχετικές ανάγκες).
Στην οργάνωση «ΚΛΙΜΑΚΑ» (http://www.klimaka.org.gr/newsite/index.htm) εστάλησαν 7 σακιά ρουχισμού (5 γυναικεία - 2 ανδρικά), 10 πακέτα με υποδήματα (8 γυναικεία – 2 ανδρικά), και 10 κουβέρτες.
Στις Αδελφές Ιεραποστόλους της Αγάπης (της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτα), Αίμονος 79 και Ολύμπου - Αθήνα, εστάλησαν 8 σακιά ρουχισμού (5 γυναικεία - 2 ανδρικά – 1 παιδικά), 12 πακέτα με υποδήματα (7 γυναικεία – 2 ανδρικά – 2 παιδικά).
Στην οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού» (http://www.hamogelo.gr ) εστάλησαν 2 σακιά με παιδικό ρουχισμό, 4 πακέτα με υποδήματα και δυο μεγάλες κούτες με παιχνίδια.
Μεταφέροντας τις ευχαριστίες και των παραπάνω φορέων οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν είτε τηλεφωνικά ή και εγγράφως θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:  
ο χώρος στη Ξινάρα είναι ανοικτός για κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να πάρει ρουχισμό, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 15.00 – 17.00.
Προκειμένου για τη διευκόλυνση του έργου των εθελοντών που ασχολούνται στον τομέα συγκέντρωσης και διανομής ρουχισμού παρακαλούμε όπως:
-         Τα ρούχα να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση
-         Ανάγκες υπάρχουν ιδιαίτερα για ανθεκτικά ανδρικά ρούχα κατάλληλα για χειρωνακτικές εργασίες όπως και για γυναικεία ρούχα όχι επίσημα (επιπλέον μπουφάν και πανωφόρια ανδρικά και γυναικεία -όχι επίσημα-)
-         Ελέγχετε αυστηρά τα ρούχα που αφορούν ηλικιωμένα άτομα: δεν υπάρχει ζήτηση σε φούστες, σακάκια και κοστούμια, όμως χρήσιμες είναι οι πιζάμες και οι ρόμπες «καθημερινής» χρήσης.
-         Οι κουβέρτες και τα σεντόνια είναι επίσης πολύ χρήσιμα.
-         Για λόγους υγιεινής απαγορεύεται η διανομή εσωρούχων.
-         Παιχνίδια σε καλή κατάσταση επίσης συγκεντρώνονται και αποστέλλονται σε κέντρα παιδικής προστασίας.

Παρακαλούμε πολύ τα ρούχα να είναι καλά κλεισμένα σε σακούλες και να τοποθετούνται στον ειδικό κάδο στην Ξινάρα (κάτω δεξιά από το παλιό δημαρχείο).

Η εναπόθεση ρούχων έξω από εκκλησίες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους συχνά αποτελεί πρόβλημα ενώ δυσχεραίνει και το έργο των εθελοντών.


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,
ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ  ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

για τη Κάριτας Τήνου
Αντώνης Δελατόλας, Αιμιλία Παλαμάρη, Ζωρζέτα Πρελορένζτου, Κούλα Ζαλώνη






 
Top