Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Με ποιες διαδικασίες και σε ποιους θα χορηγηθεί το επίδομα παιδιών

Στα "γρανάζια" μιας απίστευτης γραφειοκρατίας θα εμπλακούν πάνω από 800.000 οικογενειάρχες για να καταφέρουν να εισπράξουν τα νέα επιδόματα τέκνων που δικαιούνται.

Χρειάζονται έως και πέντε δικαιολογητικά κατά περίπτωση, από διαφορετικές υπηρεσίες γράφει το money-money.gr.

Το έντυπο Α21
Αφού τα συγκεντρώσουν θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μαζί με ένα πολύπλοκο έντυπο, το οποίο φέρει τον κωδικό Α21. Στο έντυπο αυτό, το οποίο έχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, οι περισσότεροι δικαιούχοι θα κληθούν να συμπληρώσουν από 70 έως και 130 διαφορετικά πεδία με πληροφορίες για τα παιδιά τους, τους ίδιους και τις συζύγους τους!
Μέχρι τις 30 Ιουνίου
Όλες αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει να τις φέρουν σε πέρας το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Από κει και πέρα, τα στοιχεία που θα δηλώσουν στη φορολογική δήλωση και στο έντυπο Α21 θα τα επεξεργαστεί άμεσα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και εφόσον διαπιστώσει ότι πληρούνται όλα τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, τότε θα δώσει το "πράσινο φως" για την καταβολή των επιδομάτων.
Για όσους υποβάλουν τα ζητούμενα στοιχεία πριν τα μέσα Ιουνίου θα καταστεί δυνατό περί τα τέλη του ιδίου μηνός να λάβουν την πρώτη δόση των επιδομάτων, η οποία αντιστοιχεί στο 50% ττων συνολικών ποσών που δικαιούνται για όλο το 2013. Τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε άλλες δύο δόσεις, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
Τα δικαιολογητικά
Αναλυτικά, οι οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των επιδομάτων θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία όλων των μελών της οικογένειας.
· Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των τέκνων, για αλλοδαπούς, όταν είναι αδύνατη η έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
· Βεβαίωση φοίτησης/Πιστοποιητικό σπουδών, για κάθε ένα από τα τέκνα άνω των 18 και κάτω των 24 ετών.
· Ιατρική γνωμάτευση ΚΕ.Π.Α. ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ΙΚΑ σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ηλικίας άνω των 18 και κάτω των 24 ετών, μη σπουδαστή ή φοιτητή)
· Δικαστική απόφαση επιμέλειας ανήλικων τέκνων.
· Έντυπα Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων 10 οικονομικών ετών, δηλαδή της περιόδου 2004-2013 ώστε να αποδειχθεί η 10ετής τουλάχιστον παραμονή στην Ελλάδα!


Πηγή: newmoney.gr 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Tο smardakito.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Τέλος τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:
mftinos@gmail.com

 
Top