Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Oλες οι θρησκείες μαζί -Εκθεση για την θρησκευτική ανοχή στη Γερμανία [εικόνες]

Oλες οι θρησκείες μαζί -Εκθεση για την θρησκευτική ανοχή στη Γερμανία [εικόνες]

Η θρησκευτική ζωή είναι από μόνη της ποικιλόμορφη και μυσταγωγική, καλύπτοντας το μεταφυσικό φάσμα του ανθρώπινου βίου. Μία έκθεση φωτογραφίας της Μπριγκίτε Κρέμερ στο Βιομηχανικό Μουσείο του Μπόχουμ αποτυπώνει όμορφα την πολυμορφία των θρησκευτικών κοινοτήτων που μπορεί κανείς να συναντήσει στην ευρύτερη περιοχή του Ρουρ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Στη συναγωγή του Ντόρτμουντ
Γύρω στα 1900 σε πολλές μεγάλες πόλεις του κρατιδίου χτίστηκαν εβραϊκές συναγωγές. Με το Ολοκαύτωμα έσβησαν και οι εβραϊκές κοινότητες στην περιοχή του Ρουρ. Με τη μετανάστευση πολλών εβραίων από την πρώην Ανατολική Γερμανία στη Δυτική, τα μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων έχουν φτάσει και πάλι σε προπολεμικά επίπεδα.

Προσευχή στο τζαμί του Γκελσενκίρχεν
Ο αριθμός των μουσουλμάνων που ζουν κατά μήκος του Ρήνου και του Ρουρ, ως επί το πλείστον στο κρατίδιο της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανέρχεται σήμερα σε περίπου 1,5 εκατομμύρια. Έφτασαν εδώ 50 χρόνια πριν και στο μεταξύ έχουν ιδρύσει κοινότητες, τζαμιά, συλλόγους.


Iμάμης εν ώρα αυτοσυγκέντρωσης
Σε μια απο τις πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες της έκθεσης, ο ιμάμης του τζαμιού του Γκελσενκίρχεν Μεσίντ Ι Αξάα συγκεντρώνεται λίγο πριν ξεκινήσει το καθιερωμένο κήρυγμα. Τα τζαμιά της Γερμανίας δεν αποτελούν μόνο λατρευτικούς χώρους αλλά επιτελούν παράλληλα και σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, δίνοντας χώρο και στον διαθρησκευτικό διάλογο.


Ο Άγιος Αντώνιος της Έσσης
Πιστοί της καθολικής εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου στην Έσση βγαίνουν κάθε άνοιξη στα χωράφια, κάνοντας λιτανείες και δεήσεις για να ευλογήσει ο Θεός τις καλλιέργειες την ώρα της συγκομιδής. Μία παράδοση που μετράει περίπου 1500 χρόνια. Προσεύχονται για τον επιούσιο αλλά και την ειρήνη και την ευημερία του κόσμου.


Ινδουιστικά εθιμοτυπικά
Η ινδουιστική κοινότητα στο Χαμ απέκτησε το 2002 το δικό της ευκτήριο οίκο, το ναό Σρί Καμάτσι Αμπάλ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναό του είδους στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο στην ετήσια γιορτή του προσελκύει χιλιάδες προσκυνητών. Στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 100.000 Ινδουιστές και πάνω από 40 λατρευτικοί χώροι.


Ο βουδισμός στο Ντίσελντορφ
Στη Γερμανία ζουν περίπου 130.000 ασιάτες βουδιστές και 120.000 ευρωπαίοι, πολλοί εκ των οποίων Γερμανοί, οι οποίοι ασπάζονται διαφορετικά δόγματα του βουδισμού.Ο βουδιστικός ναός του Ντίσελντορφ αποτελεί σημαντικό κέντρο λατρείας και βουδιστικής διδασκαλίας. Το δίπολο εσωτερικής ισορροπίας και εξωτερικής ηρεμίας συνθέτουν την ευδαιμονία, σύμφωνα με τις διδαχές του Βούδα. Πηγή Deutche Welle



Πηγή:  iefimerida.gr 
 
Top