Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *Εγκάρδια υπήρξε και πάλι η συνάντηση του Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου Ιστ΄ με τον Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιο, το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου, κατά την τέλεση, από τον Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του Εσπερινού για την εορτή του Αποστόλου Παύλου, στην ομώνυμη Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Ρώμης. 
Η Ακολουθία, κατά την οποία παρέστησαν χιλιάδες Ρωμαιοκαθολικοί, περιελάμβανε, όπως κάθε χρόνο, ιδιαίτερες προσευχές για την Ενότητα του Χριστιανισμού. Μεταξύ των Επισήμων παρευρέθηκαν Εκπρόσωποι όλων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο δε Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος είχε την τιμητική θέση στα δεξιά του Πάπα. Κατά την Ομιλία του, ο Πάπας Βενέδικτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Γενναδίου, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία του. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ιταλίας συναντήθηκε με τον Πάπα Ρώμης, ο οποίος τον συνεχάρη για την πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας και Ιταλικού Κράτους, γεγονός ιστορικό, το οποίο έλαβε σάρκα και οστά χάρη στον Μητροπολίτη Γεννάδιο, ζήτησε δε από τον Συνοδικό Ιεράρχη της Μητρός Εκκλησίας να μεταφέρει στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον θερμό χαιρετισμό του και την αδελφική του αγάπη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Tο smardakito.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Τέλος τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:
mftinos@gmail.com

 
Top