Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιστορική συνάντηση Φραγκίσκου Α-Βενέδικτου

Ιστορική συνάντηση Φραγκίσκου Α-Βενέδικτου Ο νέος Πάπας θα επισκεφτεί τον επίτιμο στην εξοχική του κατοικία, στις 23 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες μετά την ενθρόνισή του

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τον προκάτοχό του- επίτημο πάπα Βενέδικτο- στην εξοχική του κατοικία στο Castel Gandolfo, στις 23 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Bατικανό, το οποίο χαρακτήρισε αυτή τη συνάντηση "ιστορική".
Είναι η πρώτη φορά που ένας νυν συναντά ζωντανό έναν πρώην Πάπα, καθώς τα τελευταία 600 χρόνια ο θρόνος άδειαζε με τον θάνατο του εκάστοτε Ποντίφικα.
Το ραντεβού ορίστηκε για το επόμενο Σάββατο, τέσσερις ημέρες μετά την ενθρόνιση του Φραγκίσκου Α, στις 19 Μαρτίου ημέρα Τρίτη. Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα γευματίσουν μαζί στο Καστέλ Γκαντόλφο. Η συνάντηση θα είναι ιδιωτική και θα γίνει χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, όμως το ενδιαφερον των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της συνάντησης.
Αμέσως μετά την εκλογή του στις 14 Μαρτίου, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο για να πάρει την ευλογία του και να του ανακοινώσει την πρόθεση του να τον επισκεθφεί.
 
Top