Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Την Τρίτη 14 Μαΐου τελέστηκε με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Αγίου Ισιδώρου του Χίου, που είναι Προστάτης και της Καθολικής Επισκοπής Χίου. Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο  Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν ο εφημέριος Χίου και Μυτιλήνης π. Πέτρος Σοκολόφσκυ και ο εφημέριος Μυκόνου και Πάρου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς. Η παρουσία του συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέα Παλαμάρη συνέβαλε στην όλη ψαλμωδία κατά τη Θεία Λειτουργία. 

Φέτος ο Ναός παρουσίαζε άλλη όψη, χάρη στην πρόσφατη εσωτερική ανακαίνιση και την  ηλεκτρική εγκατάσταση η οποία για οικονομικούς λόγους λειτουργεί με ειδική βενζινοκίνητη φορητή γεννήτρια δώρο του «Κανονικού» του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου της Χίου Παν/τάτου π. Δομηνίκου Ψάλτη.          
   
Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κοινή μαρτυρία που οφείλουν να δίνουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί για το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου. Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ακόμη μεταξύ των σημερινών μαθητών του Ιησού δεν πρέπει να γίνονται εμπόδιο στην κοινή μαρτυρία και στο κήρυγμα της Αναστάσεως του Κυρίου που αποτελεί το θεμέλιο της πίστεως όλων των Χριστιανών. Η Καθολική Εκκλησία της Χίου δεν επιδιώκει τίποτε άλλο από το να είναι ένας επί πλέον άμβωνας αγάπης μεταξύ των τόσων άλλων αμβώνων αγάπης που διαθέτει στο νησί η αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο κοινός εορτασμός προς τιμή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Ισιδώρου Προστάτου της νήσου Χίου, αλλά και της Καθολικής Εκκλησίας στη Χίο είναι μια καλή ευκαιρία να δίνουμε μαζί μαρτυρία της αγάπης μας  προς το Χριστό και προς κάθε αδελφό. 



 
Top