Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΟΣ: ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ (1) 

 Ιδού, ω Παναγία ο μην ο αγαπητός…  

Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος να τιμούμε την Μητέρα μας του ουρανού, παρά εκείνος που μας δίδαξε ο Άγγελος Γαβριήλ και μας διέσωσε το Ευαγγέλιο: η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου. Δανειζόμαστε το λόγο του Αγίου Πνεύματος που απέστειλε τον αρχάγγελο στην Παρθένο της Ναζαρέτ όχι μόνο για να τη χαιρετίσει, αλλά και να της αναγγείλει ότι ο Θεός αποφάσισε να λήξει η σκλαβιά και ο θάνατος του ανθρώπου και πως για να γίνει αυτό ο Θεός χρειαζόταν τη συνεργασία της. 

Αν το σκεφτούμε καλά, πως κάθε φορά που απαγγέλουμε το ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ χρησιμοποιούμε τα λόγια που το Άγιο Πνεύμα ανέθεσε στον άγγελο Γαβριήλ να πει στην Παναγία, είναι να τρομάζουμε από χαρά και αγαλλίαση. Ο Θεός μάς δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε και να αναγγείλουμε το έργο της σωτηρίας με κάποιες απλές λέξεις, που η συνήθεια μας κάνει να τις προφέρουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το αιώνιο βάρος τους: 
ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. 

Ας δούμε τη σημασία τους: 

ΧΑΙΡΕ: Κι εμείς χρησιμοποιούμε συχνά αυτόν τον χαιρετισμό (!!!) όταν συναντούμε κάποιον, ή όταν φεύγουμε. Το να ευχηθούμε τη χαρά είναι πολύ σημαντικό πράγμα, επειδή η χαρά είναι εκδήλωση ζωής. Όταν ευχόμαστε χαρά, ευχόμαστε ευτυχία, ειρήνη και ζωή. Είναι ο χαιρετισμός και του Ιησού μετά την ανάστασή του (Μτ 28,9)! Το Χαίρε, λοιπόν, βρίσκεται στην αρχή και στο τέλος του μηνύματος της σωτηρίας, μήνυμα για την αιώνια ζωή. Πρώτη σ’ αυτό η Μαρία από τη Ναζαρέτ, η 
πρώτη που γνώρισε τη σωτηρία και τη ζωή. 
* * * 
ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΙΚΟΝΑ 
ΤΗΣ, ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΕΤΣΙ ΚΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!!! 
 
Top