Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα  τελέστηκε φέτος η  πανήγυρης στο Παντηνιακό θεομητορικό  προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας στη θέση Βρυσί της Τήνου.
Πλήθος κόσμου από την Τήνο, Αθήνα, Σύρο, Νάξο, αλλά και από άλλα σημεία της χώρας μας, συνέρρευσε για να προσκυνήσει την Παναγία του Βρυσιού,  την μητέρα μας,  όπου σε  εκείνη καταφεύγουμε σε κάθε δυσκολία μας ώστε να μεσιτεύσει στον Κύριό  μας,  για την σωτηρία της  ψυχής και του σώματος.

Χθες  Σάββατο 26 Απριλίου 2014 τελέστηκε ο  Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στον Ταραμπάδο, ενώ σήμερα Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 9.00 π.μ ξεκίνησε η Λιτανεία της  Εικόνας της Παναγίας από τον Ταραμπάδο προς το Βρυσί.

Πλήθος κόσμου αλλά και μεγάλη αυτοκινητοπομπή ακολουθούσε την εικόνα της Παναγίας μέχρι το εξωτερικό χώρο του Βρυσιού, όπου με την άφιξη της  στο Προσκύνημα, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου  π. Νικόλαου αλλά και όλων των ιερέων της Τήνου καθώς και του εφημερίου της Μητρόπολης Νάξου - Τήνου. π. Μανώλη Ρεμούνδου. 

Φέτος ήταν διπλή η γιορτή, μιας και σήμερα κηρύχθηκαν Άγιοι  οι : Πάπας  Ιωάννης ΚΓ' και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά κείμενα για τους δύο Αγίους αλλά και παραπομπές τόσο για το αφιέρωμα του π. Μάρκου Φώσκολου για τον Πάπα Ιωάννη 23ο όσο και πληροφορίες για το προσκύνημα του Βρυσιού. 

Την στιγμή που τελούνταν η Αγιονημία των δύο Αγίων στο Βατικανό, έγινε απευθείας δορυφορική μετάδοση στο προσκύνημα του Βρυσιού και όλοι παρακολούθησαν την στιγμή αυτή  με ιδιαίτερη προσήλωση.

Ο Σεβασμιότατος κατά την διάρκεια του λόγου του, έκανε αναφορά στο έργο των 2 Παπών και κλείνοντας το λόγο του, παρακάλεσε τους 2 νέους Αγίους να μεσιτεύουν για όλους μας και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας που το χει ανάγκη αυτό το καιρό.

Κάποια στιγμή ένα ψιλόβροχο έκανε την παρουσία του ενώ μετά από λίγο σταμάτησε, λες και η Παναγιά μας με αυτό τον τρόπο "αγίασε" τους παρόντες πιστούς.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης,  ο Περιφερειακός  σύμβουλος κ. Βίλας, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς, αντιδήμαρχοι του Δήμου Τήνου, πολιτευτές, υποψήφιοι,  Δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι του Δ. Τήνου αλλά και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Η τάξη κατά την λιτανεία, κατά την άφιξη αλλά και κατά την αποχώρηση των αυτοκινήτων διατηρήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου.

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας περνώντας το πλοίο Αικατερίνη Π. της  Fast Ferries, απέδιδε τιμές στην Παναγία σφυρίζοντας μέχρι που απομακρύνθηκε από το όρμο του Αγίου Ρωμανού. Καπετάνιε και του χρόνου να είσαι καλά, να ξανά αποδώσεις τιμές στην Μητέρα όλων μας, την μία Παναγία όλων των χριστιανών ανεξαιρέτως τα διάφορα ονόματα που της αποδίδουν οι χριστιανοί ανά τον κόσμο.  Η  Παναγία να σας προστατεύει εσάς, το πλήρωμα, τους πλοιοκτήτες  και να χετε καλά ταξίδια.  

Μετά τη Θεία Λειτουργία απαγγέλθηκε η προσευχή του οδηγού και έγινε η ευλογία των οδηγών και των πάσης φύσεως σταθμευμένων οχημάτων στους χώρους του Προσκυνήματος και  στους γύρω δρόμους όπου με την συμβολή της αστυνομίας υπήρχε πλήρη τάξη ενώ οι οδηγοί ανέμεναν στα οχήματά τους σφυρίζοντας,  υποδεχόμενοι την ευλογία της Παναγιάς.

Την τελετή κάλυψε η Εξώμβουργο Τηλεόραση και ηλεκτρονικά μέσα.

Η πανήγυρης του Βρυσιού τελείται πάντα  την πρώτη Κυριακή του Μαίου αλλά λόγο ότι φέτος έγιναν οι Αγιονημίες των παραπάνω Παπών μετατέθηκε για αυτή την Κυριακή. 

Και του χρόνου να είναι όλοι και όλες καλά να ξαναπάμε!!!


Επιμέλεια κειμένου και φωτογραφιών Μάριος Φώσκολος.
 
Top