Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τις τελευταίες μέρες πολλά πανηγύρια τελέστηκαν στο χωριό μας, αυτό οφείλετε γιατί τα περισσότερα εορτάζουν αυτές τις μέρες. Τελευταίο πανηγύρι για αυτό το διάστημα, την Τρίτη 14-10-14 στις 5.30 μ.μ. όπου και θα γίνει η λειτουργία στον Άγιο Γρηγόριο Πάπα στην περιοχή Πολυτράδος.
Έτσι λοιπόν χθες, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 εόρτασε το εξωκλήσι στον Άγιο Μιχαήλ περιοχή Ασώματος, στο χωριό. Πολύ παλιό εξωκλήσι όπως μας αναφέρει ο π. Μάρκος Φώσκολος στο βιβλίο που έκδωσε για την ενορία του Σμαρδακίτου και μεταξύ άλλων αναφέρει : 

"Το ε­ξωκ­κλή­σι του Αγ. Μι­χα­ήλ στο χω­ριό α­να­φέ­ρε­ται μιας ε­ξαρ­χής ως ι­διω­τι­κό. Βρί­σκε­ται κο­ντά στην εί­σο­δο του χω­ριού, κτι­σμέ­νο μέ­σα σε ιδιω­τι­κό κτή­μα. Η πρώ­τη φο­ρά που το συ­να­ντού­με στα έγ­γρα­φα, εί­ναι το 1642, στην Έκ­θε­ση του ε­πι­σκό­που Νικ. Ρή­γου προς τη Ρώ­μη. Ε­κεί, ε­κτός α­πό την ύ­παρ­ξη της εκ­κλη­σί­ας, ο ε­πί­σκο­πος μας πλη­ρο­φο­ρεί πως τα ει­σο­δή­μα­τά της α­νέρ­χο­νται σε 6 ρε­ά­λια το χρό­νο."


Ο καιρός καλοκαιρινός όποτε βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει πολύς κόσμος, ενορίτες του Σμαρδακίτου, αλλά και φιλέορτοι από την Χώρα τον Άγιο Ρωμανό, τον Ταραμπάδο και τα Κιώνια. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο λειτουργός της ενορίας μας, π. Μάρκος Φώσκολος.

Οι οικογένειες  Ιωάννη και Μάριου Κρητικού  φίλεψαν με μπόλικα και νοστιμότατα εδέσματα τους παρόντες ευλαβείς του Αγίου. 
Χρόνια Πολλά σε Όλους που παρευρέθηκαν στην γιορτή  και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε και πάλι. 

 Μάριος Φώσκολος 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Tο smardakito.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Τέλος τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:
mftinos@gmail.com

 
Top