Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά του κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παραστούν στην ενθρόνιση του νέου Πάπα (Vid)
Ο Πάπας Φραγκίσκος, βγαίνοντας από την εκκλησία της Αγίας Μάρθας, λίγο πριν τις 10.00 πήγε ανάμεσα στο πλήθος και χαιρέτισε τους πιστούς με το γνωστό πλέον αυθόρμητο στυλ που σπάει τα αυστηρά πρωτόκολλα.
Ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο παρέδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο το "δαχτυλίδι του ψαρά" σύμβολο της διακονίας του Αγίου Πέτρου το οποίο έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Ποντίφικα θα είναι ασημένιο και όχι χρυσό. 
"Μην φοβάστε την καλοσύνη και την τρυφερότητα"
Έκκληση προς τους πιστούς "να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα" θέλησε να απευθύνει ο πάπας Φραγκίσκος κατά την ομιλία της τελετής ενθρόνισής του.
Ο αργεντινός πάπας τόνισε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του», και «να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».
Ο νέος ποντίφικας ζήτησε από τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές "να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου".
Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι "ξεκινά την ιερατική του πορεία ως επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου", χωρίς να αναφερθεί στο αξίωμα του ποντίφικα.
"Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς, σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους", υπογράμμισε, τέλος, ο νέος άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Guardian
 
Top