Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *










Άσπρος καπνός βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα. Ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει εκλεγεί.
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιστίνα, πανηγυρικά χτυπούν οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου: Η Καθολική Εκκλησία έχει Πάπα. Το Κονκλάβιο κατέληξε στο ένα από τα 115 μέλη του που θα ανέβει στην Καθέδρα του Ποντίφικα και θα γίνει ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.
Σε λίγη ώρα, ο επικεφαλής του Κονκλαβίου θα βγει στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου να πει το "Habemus Papam" και να ανακοινώσει ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του ευλογία στους πιστούς και θα διαλέξει και το όνομα με το οποίο θα ηγηθεί.

21.15


Πάπας είναι ο Αργεντινός Καρδινάλιος Μπεργκόλιο που θα ονομαστεί Φραγκίσκος. 
Το Φραγκίσκος σημαίνει σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη. Η πρώτη φορά που έχουμε Πάπα από τη Λατινική Αμερική.
Το Κονκλάβιο κατέληξε μετά από πέντε ψηφοφορίες στο ένα από τα 115 μέλη του που θα ανέβει στην Καθέδρα του Ποντίφικα και θα γίνει ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

21.39



Ο Αργεντίνος Καρδινάλιος Jorge Mario Bergoglio εξελέγη Πάπας Ρώμης επιλέγοντας το όνομα Φραγκίσκος. Πρόκειται για τον πρώτο Λατινοαμερικανικής καταγωγής Ποντίφικα.

Νωρίτερα, ο λευκός καπνός που εξήλθε από την Καπέλα Σιστίνα σήμανε την ανάδειξη του νέου Πάπα προκαλώντας ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς στους χιλιάδες πιστούς που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Οι καμπάνες τις βασιλικής του Αγίου Πέτρου άρχισαν αμέσως να χτυπούν χαρμόσυνα, όπως και όλων των Ναών της Ρώμης.

"Viva Papa" φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι πιστοί.
Ποιος είναι ο νέος Πάπας

Ο νεοεκλεγείς Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμο Mario Jorge Bergoglio, γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936. Πριν από την εκλογή του, υπηρέτησε ως Αργεντινός καρδινάλιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έχει υπηρετήσει ως Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες από το 1998.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ως Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος χαρακτηριζόταν ως «Ιησουίτης διανοούμενος» που ταξίδευε με λεωφορείο και είχε μια πρακτική προσέγγιση της φτώχειας. Λέγεται ότι όταν διορίστηκε καρδινάλιος, ο -τότε- Mario Jorge Bergoglio έπεισε εκατοντάδες Αργεντινούς να μην πετούν προς τη Ρώμη για να γιορτάσουν μαζί του αλλά να δώσουν τα χρήματα στους φτωχούς.

Επέκρινε σφοδρά την απόφαση της Αργεντινής να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλόφιλων, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ανατρέφονται και να μεγαλώνουν από έναν πατέρα και μια μητέρα. Πιστεύει στη χρήση της αντισύλληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου του AIDSκαι θεωρείται υπέρμαχος του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου, ενώ το όνομά του ποτέ δεν ενπλάκη σε σκάνδαλα οικονομικής ή σεξουαλικής φύσης. Θεωρείται ότι ο νέος Πάπας Φραγκίσκος θα δρομολογήσει ευρείες μεταρρυθμίσεις στη Ρωμαϊκή Κουρία.
 
Top