Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


                                                                         ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

                                                                       ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ                                       ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ
Δελτίο Τύπου
ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Βρυξέλλες 27 Μαΐου 2013
Οι Διευθυντές των Κάριτας καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταπολεμήσει τη φτώχεια, με μια σαφή ατζέντα για Μετά το 2015.

Οι Διευθυντές των 49 οργανώσεων Κάριτας στην Ευρώπη καλούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιδείξει σαφή δέσμευση -στην προσεχή συνεδρίασή του στις 27-28 Μαΐου 2013- για την καταπολέμηση της φτώχειας σε όλο τον κόσμο. Οι διευθυντές που συνήλθαν στην ετήσια συνέλευσή τους στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Μαΐου, επιμένουν ότι η Ε.Ε. πρέπει να επιδείξει ευθύνη για την καταπολέμηση της φτώχειας μετά τη λήξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, το 2015.
Η Ετήσια Περιφερειακή Διάσκεψη της Κάριτας Ευρώπης (Caritas Europa) του 2013 ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Η πείνα και ο υποσιτισμός είναι οι πιο σκληρές και συγκεκριμένες εκδηλώσεις της φτώχειας. Ως εκ τούτου, η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να προασπίσει το δικαίωμα σε επαρκή τροφή για όλους, ως κορυφαίο στόχο στο μελλοντικό Αναπτυξιακό Πλαίσιο. Η Περιφερειακή Διάσκεψη της Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα θεσμικά της όργανα και τα κράτη μέλη, να διασφαλίσουν οποιαδήποτε μελλοντικό πλαίσιο ανάπτυξης που θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα έναν κόσμο χωρίς πείνα.

Ενθαρρύνουμε μια παραδειγματική στροφή, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η πλήρης ανθρώπινη ανάπτυξη, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών ορίων, θα επιτρέψουν στους πιο φτωχούς, υποβαθμισμένους και περιθωριοποιημένους να συμμετέχουν στις κοινωνίες μέριμνας και να ζουν σε δίκαιες και βιώσιμες οικονομίες.

"Η Κάριτας Ευρώπης καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εκπληρώσουν το ρόλο και την ευθύνη τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης, σε έναν κόσμο που αλλάζει"».
Η διεθνής κοινότητα οδεύει προς μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της διεθνούς συνεργασίας. Με το τέλος των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (ΑΣΧ) το 2015, μια νέα ατζέντα θα πρέπει να σχεδιαστεί ως έκφραση της συνεχούς δέσμευσής μας για την καταπολέμηση της φτώχειας και για την διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε κάθε πολίτη του κόσμου. Τα πρώτα βήματα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής θέσης θα γίνουν κατά την Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που θα πραγματοποιηθεί στις 27 έως 28 Μαΐου 2013. Ως εκ τούτου, η Περιφερειακή Διάσκεψη Κάριτας Ευρώπης στις Βρυξέλλες επιμένει στο ρόλο και την ευθύνη της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης σε έναν κόσμο που αλλάζει.

 Η Κάριτας Ευρώπης είναι ένα δίκτυο 49 οργανώσεων Κάριτας που εργάζονται σε 46 ευρωπαϊκές χώρες. Επιλαμβάνεται των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα ευάλωτα άτομα σε καθημερινή βάση. Οι οργανώσεις Κάριτας είναι παρούσες και δραστήριες σε κάθε χώρα της Ευρώπης, με καλά αναπτυγμένες εθνικές και τοπικές δομές που απευθύνονται στη βοήθεια των φτωχών.
 
Top