Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα  τελέστηκε και φέτος η  πανήγυρης στο Παντηνιακό θεομητορικό  προσκύνημα της Παναγίας της   Βρυσιώτισσας στο Βρυσί  της Τήνου.

 Πλήθος κόσμου από την Τήνο και όχι μόνο συνέρευσε για να προσκυνήσει την Παναγία του Βρυσιού,  την μητέρα μας,  που σε  εκείνη καταφεύγουμε σε κάθε δυσκολία ώστε να μεσιτεύσει στον Κύριό  μας,  για την σωτηρία ψυχής και σώματος.


Χθες  τελέστηκε ο  Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στον Ταραμπάδο, ενώ σήμερα στις 9.00 π.μ ξεκίνησε η Λιτανεία της  Εικόνας της Παναγίας από τον Ταραμπάδο προς το Βρυσί.

Πλήθος κόσμου αλλά και μεγάλη αυτοκινητοπομπή ακολουθούσε την εικόνα της Παναγίας μέχρι το εξωτερικό χώρο του Βρυσιού, όπου με την άφιξη της  στο Προσκύνημα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου  π. Νικόλαου αλλά και των ιερέων της Τήνου  και του καταγόμενου από την Τήνο, πατέρα Μάρκου Βιδάλη, εφημερίου της ενορίας του Αγίου Ανδρέα  Πατρών.

Ο Σεβασμιότατος στον λόγο του εξήγησε τα βιβλικά κείμενα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εορτή της ημέρας δηλαδή στην ομολογία του Απόστολου Θωμά αλλά και στις δικές μας αδυναμίες που ως άνθρωποι έχουμε και που πολλές φορές υποκύπτουμε στον πειρασμό και ζητάμε αποδείξεις για να πιστέψουμε. Τέλος αναφέρθηκε και στον μακαρισμό «Μακάριοι όσοι δεν είδαν και έχουν πιστέψει!»

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης , ο Περιφερειακός  σύμβουλος κ. Βίλας, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς, αντιδήμαρχοι του Δήμου Τήνου, Ο Δκτής του Α.Τ. Τήνου, πολιτευτές,  Δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι του Δ. Τήνου αλλά και εκπρόσωποι των υπολοίπων αρχών του νησιού.

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας περνώντας το πλοίο Αικατερίνη Π. της  Fast Ferries, απέδιδε τιμές στην Παναγία σφυρίζοντας μέχρι που απομακρύνθηκε από το όρμο του Αγίου Ρωμανού. Καπετάνιε και του χρόνου να είσαι καλά, να ξανά αποδώσεις τιμές στην Μητέρα όλων μας, την μία Παναγία όλων των χριστιανών ανεξαιρέτως τα διάφορα ονόματα που της αποδίδουν οι χριστιανοί ανά τον κόσμο.  Η  Παναγία να σας προστατεύει εσάς και όλο το πλήρωμα και να χετε καλά ταξίδια.  




Μετά τη Θεία Λειτουργία απαγγέλθηκε η προσευχή του οδηγού και έγινε η ευλογία των οδηγών και των πάσης φύσεως σταθμευμένων οχημάτων στους χώρους του Προσκυνήματος και  στους γύρω δρόμους όπου με την συμβολή της αστυνομίας υπήρχε πλήρη τάξη ενώ οι οδηγοί ανέμεναν στα οχήματά τους σφυρίζοντας,  υποδεχόμενοι την ευλογία της Παναγιάς μας.

Η πανήγυρης του Βρυσιού τελείται πάντα  την πρώτη Κυριακή του Μαίου αλλά λόγο ότι φέτος έπεσε το Πάσχα, μετατέθηκε για αυτή την Κυριακή. Και του χρόνου να είναι όλοι και όλες καλά να ξαναπάμε!!!


Επιμέλεια κειμένου και φωτογραφιών Μάριος Φώσκολος.





 
Top