Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάθε χρόνο επιστρέφει η Τεσσαρακοστή και μας θυμίζει (αν το ξεχνούμε…) πως «χώμα είμαστε και στο χώμα θα επιστρέψουμε». Στη συνέχεια έρχεται και ορίζει ο Ιησούς τα τρία βασικά έργα της άσκησης: την προσευχή (κίνηση προς τον Θεό), τη νηστεία (κίνηση προς τον εαυτό μας) και την ελεημοσύνη (κίνηση προς τον πλησίον). Συνδρομή βοήθειας είναι η λοιπόν η έκκληση της τοπικής ΚΑΡΙΤΑΣ. Ας την προσέξουμε:

 Συνεχίζουμε και φέτος, για ΟΓΔΟΗ χρονιά, τη προσπάθεια ενίσχυσης του έργου της Κάριτας Αθήνας/Προσφυγικό Έργο και των Αδελφών Ιεραποστόλων της Αγάπης συγκεντρώνοντας συσκευασμένα τρόφιμα. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αποστείλουμε τουλάχιστον 30 κιβώτια. Υπενθυμίζουμε ότι τρόφιμα συγκεντρώνουν ορισμένες ενοριακές κοινότητες κάθε φορά, φέτος στην προσπάθεια θα συμμετέχουν οι ενορίες: ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΕΤΟΦΩΛΙΑΣ, Κ. ΚΛΕΙΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΡΚΑΔΟΥ, ΚΑΜΠΟΥ, ΤΑΡΑΜΠΑΔΟΥ, ΣΜΑΡΔΑΚΙΤΟΥ. Η δράση μας αυτή ανακουφίζει σημαντικά τις ανάγκες των δυο φορέων και μάλιστα φέτος με τον αριθμό των ατόμων που ζητούν φαγητό να έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω κρίσης, περιμένουν τη βοήθειά μας ελπίζοντας ότι θα φανεί αντάξια όλων των προηγούμενων ετών. 

 Τα τρόφιμα συγκεντρώνει κάθε ενορία χωριστά σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής και τα αποστέλλουμε όλα μαζί μετά την Κυριακή του Θωμά, η συσκευασία τους γίνεται κατά είδος, σε μετρίου μεγέθους σκληρές χάρτινες κούτες. 

 Η Ημέρα Κάριτας και ο συνεπακόλουθος έρανος έχουν οριστεί για την Κυριακή 16 Μαρτίου. 

 Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί και φέτος Διήμερο Προσευχής υπέρ των σκοπών της Κάριτας, τη Τετάρτη 26 και τη Πέμπτη 27 Μαρτίου στον Αγ. Αντώνιο στη Χώρα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι πρακτικές λεπτομέρειες υλοποίησής του ενώ η φράση για μελέτη είναι από τη διεθνή καμπάνια της Κάριτας «Μια ανθρώπινη οικογένεια, τροφή για όλους».

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ 
ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

Για την ΚΑΡΙΤΑΣ Τήνου 
Αιμιλία Παλαμάρη   |  Αντώνης Δελατόλας
 
Top